De bijrol van John Obi Mikel bij Chelsea is het gevolg van zijn deelname aan de Olympische Spelen, betoogt de Nigeriaanse bondscoach Gernot Rohr.

Mikel zat dit seizoen nog geen enkele keer bij de wedstrijdselectie bij The Blues, waar de 29-jarige middenvelder vorig seizoen nog 33 wedstrijden in actie kwam in alle competities.

Volgens Rohr dus het gevolg van Mikels beslissing deel te nemen aan het olympische voetbaltoernooi in Brazilië, waar de Super Eagles brons pakten.

Vaderlandsliefde
"Ik kan een speler die houdt van zijn land, en laat zien dat hij van het groene shirt houdt, niet straffen", zei de 63-jarige Duitser in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Algerije.

"Ik heb hierover gesproken met Mikel en Chelsea's technisch directeur (Michael Emenalo, red.). Mikel traint zeer goed en zit op de training bij de grote spelers tijdens partijspelen."

"Er is een reden dat Mikel niet in actie komt bij Chelsea op dit moment en die reden is dat hij voor Nigeria speelde op de Spelen. Hij wordt daarvoor gestraft", wijst Rohr met de beschuldigende vinger naar trainer Antonio Conte.

Algerije
Tegen Algerije stelt Rohr zijn aanvoerder gewoon op, verzekerde de keuzeheer. Nigeria verdedigt tegen de Riyad Mahrez & co zijn koppositie in groep B van de Afrikaanse kwalificatiereeks, waarin ook Kameroen en Zambia zijn ingedeeld. (FOX Sports) 

Gerelateerd