Frankrijk gaat na vrijdagavond alleen aan de leiding in groep A. Zweden werd in de WK-kwalificatiewedstrijd met 2-1 verslagen.

Voor aanvang van het treffen in Stade de France werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de serie aanslagen in Parijs, bijna een jaar geleden.

De Fransen stelden danig teleur in de eerste helft en brachten Zweden nauwelijks in verlegenheid. Spits Olivier Giroud stond op een eiland en kon amper worden bereikt.

De bezoekers stichtten nog het meeste gevaar, maar voormalig Eredivisiespelers John Guidetti en Ola Toivonen misten scherpte voor het doel van Hugo Lloris.

Na rust kwamen de Zweden dan toch op voorsprong via een vrije trap van Emil Forsberg. Lloris moest het antwoord schuldig blijven op de zwabberbal van de aanvaller van Leipzig.

Pogba
Lang genieten konden de Scandinaviërs niet van de 0-1, want enkele minuten later kopte Paul Pogba de gelijkmaker tegen de touwen.

De Fransen leken wakker geschud en zagen een schot van Antoine Griezmann gepakt worden door doelman Robin Olsen.

Diezelfde Olsen liet even later een voorzet uit zijn handen vallen, waardoor Dimitri Payet de 2-1 kon binnenschuiven. Griezmann stond kort daarvoor overigens wel buitenspel.

Het bleef uiteindelijk bij die stand, waardoor Frankrijk alleen aan de leiding gaat in groep A. Het Nederlands elftal kan bij winst in en tegen Luxemburg de tweede plek, goed voor play-offs, innemen. (FOX Sports)