Denemarken heeft vrijdag goede zaken gedaan in de kwalificatie voor het WK van 2018. Het won zelf met 4-1 van Kazachstan en zag concurrent Montenegro punten morsen bij Armenië (3-2).

Door de zege staan de Denen met zes punten nu derde in de poule, een punt achter Montenegro. Polen won met 0-3 van Roemenië en is koploper met tien punten.

Christian Eriksen nam twee Deense treffers voor zijn rekening (waarvan één strafschop). Andreas Cornelius en Peter Ankersen verzorgden de andere doelpunten. Feyenoorder Nicolai Jørgensen speelde de hele wedstrijd. 

​Debuut Dolberg
Bij de Denen maakte de negentienjarige Kasper Dolberg zijn debuut als international. De spits van Ajax kwam na 82 minuten in het veld voor doelpuntenmaker Cornelius.

Bij het kwalificatieduel Roemenië - Polen voerden negatieve incidenten de boventoon. Voorafgaand en tijdens de wedstrijd gingen supporters met elkaar op de vuist en tijdens het duel werd er meerdere malen vuurwerk op het veld gegooid.  

Lewandowski
Robert Lewandowski ging in de tweede helft neer, toen vlak naast hem vuurwerk ontplofte. De Poolse aanvaller moest even naar de kant, maar kon daarna toch verder.

Lewandowski nam op een sportieve manier wraak: hij nam in de slotfase twee doelpunten voor zijn rekening. Kamil Grosicki had Polen in de eerste helft al op voorsprong gezet. (FOX Sports/ANP)

Andreas Cornelius
Andreas Corneli