Voor Filip Kostic komt de interlandperiode uiterst gelegen. De linksbuiten van het geplaagde Hamburger SV kan bij Servië eindelijk weer lachen.

Een bizarre statistiek deed recentelijk de ronde over de voormalige aanvaller van FC Groningen. Geen enkele speler in de Bundesliga heeft, sinds Kostic in de zomer van 2014 naar Duitsland trok, meer verloren dan de Serviër.

Om precies te zijn 38 nederlagen moest Kostic slikken namens VfB Stuttgart en Hamburger SV. Vorig seizoen degradeerde de linkspoot en dat scenario dreigt zich nu te gaan herhalen.

Interessant is bovendien het feit dat er één club meer verloren heeft dan Kostic sinds zijn entree in de Bundesliga. Je raadt het al, het is Hamburger SV met 39 verliespartijen.

Echt gelukkig lijkt Kostic dus vooralsnog niet in zijn keuzes. De uitverkiezingen voor Servië zijn dan ook een welkome afleiding voor de twaalfvoudig international.

Wales-uit
Zaterdagavond staat de kraker in en tegen Wales in groep D op het programma. Servië is koploper met zeven punten, gevolgd door Ierland (ook zeven punten) en de komende tegenstander (vijf punten).

De landen troffen elkaar in het seizoen 2012/2013 ook in het kader van de WK-kwalificatie. Toen bleek Servië twee keer veel te sterk: 0-3 en 6-1.

Kostic kwam er pas later bij en hoopt een nieuw hoofdstuk daaraan toe te voegen. Al is het alleen maar om even alle ellende bij Hamburger SV te vergeten. (FOX Sports)

FC Ingolstadt strikt nieuwe trainer

12 november 2016
FC Ingolstadt strikt nieuwe trainer
De Duitse degradatiekandidaat FC Ingolstadt 04 heeft in Maik Walpurgis een nieuwe trainer gevonden. De 43-jarige Duitser ondertekende zaterdag...