Clubs en nationale bonden, niet altijd de beste combinatie. Zeker niet als topspelers geblesseerd raken tijdens interlandperiodes.

Bayern München zag deze week bijvoorbeeld Kingsley Coman wegvallen en luidt nu de noodklok over Arturo Vidal.

De middenvelder viel in de slotminuten van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Chili en Colombia (0-0) uit. Vidal moest de strijd staken met een spierblessure, maar liet zich vrijdag alweer zien op het trainingsveld.

"Wij roepen de Chileense bond op verantwoordelijk en voorzichtig met de situatie om te gaan", aldus Karl-Heinz Rummenigge in BILD. De voorzitter van de Duitse landskampioen vindt dat 'de gezondheid van de speler' bovenaan moet staan.

Topper
"Wij maken ons grote zorgen om Arturo", sloot Rummenigge af. Bayern moest Vidal al eerder een tijdje missen na een opgelopen enkelblessure tijdens de vorige interlandperiode in oktober.

Als Vidal aanstaande woensdag in actie komt tegen Uruguay en nog meer schade oploopt, mist hij waarschijnlijk de topper van Bayern tegen Borussia Dortmund op 19 november. "Ik weet niet precies wat er aan de hand is, maar ik wil spelen tegen Uruguay", reageerde Vidal op de Chileense radio. "Ik ben moe, maar klaar om te spelen."

Bayern kreeg afgelopen week het slechte nieuws te horen dat Coman twee maanden is uitgeschakeld met een bij Frankrijk opgelopen knieblessure.

Robben
De club was eerder ook al erg voorzichtig met de van een ribblessure teruggekeerde Arjen Robben. De aanvaller mocht niet spelen voor Oranje tegen Wit-Rusland en de Fransen in de WK-kwalificatie. En na overleg met bondscoach Danny Blind liet Robben het vriendschappelijke potje tegen België van afgelopen woensdag aan zich voorbij gaan. De aanvoerder van het Nederlands elftal is zondag wel inzetbaar tegen Luxemburg.

Chili bezet momenteel de vijfde plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep, zes punten achter nummer twee en komende tegenstander Uruguay. (FOX Sports)

Chili - Uruguay zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 00.30 uur LIVE op FOX Sports 4.