Het debuut van Kosovo op het Europese toneel verloopt voorlopig zonder al te veel hoogtepunten. Zaterdag gingen de Kosovaren met 2-0 ten onder in Turkije.

Het Balkan-land, waar Milot Rashica (Vitesse) en Arber Zeneli (sc Heerenveen) een basisplaats hadden maar Bersant Celina (FC Twente) ontbrak in de wedstrijdselectie, hield vijftig minuten stand in Antalya. Twee goals binnen vijf minuten betekenden echter de beslissing.

Burak Yilmaz zette Turkije op voorsprong (1-0), waarna Volkan Sen nog geen vier minuten later de 2-0 eindstand op het scorebord zette. Enes Ünal (FC Twente) en Bilal Basaçikoglu (Feyenoord) moesten bij de Turken genoegen nemen met een plek op de tribune.

Kosovo is na vier WK-kwalificatiewedstrijden nog zonder zege. Rashica, Zeneli en consorten zijn dan ook hekkensluiter in groep I met één puntje. Turkije staat vierde, met vijf punten.

Kroatië koploper
Kroatië gaat in dezelfde poule aan de leiding. De Kroaten wonnen dankzij twee treffers van Marcelo Brozovic met 2-0 van IJsland en liepen daardoor drie punten uit op de EK-sensatie, die tweede staat.

In dezelfde groep I won Oekraïne moeizaam met 1-0 van Finland. De enige treffer kwam op naam van Artem Kravets en viel in de 24ste minuut. De voor PSV uitkomende Oleksandr Zinchenko werd na ruim een uur gewisseld. (FOX Sports)