Thomas Müller was na afloop van San Marino - Duitsland (0-8) niet bepaald onder de indruk van de omstandigheden in het dwergstaatje.

"Dit heeft niets met professioneel voetbal te maken", wond Müller er in Duitse media geen doekjes om. Hoewel de wereldkampioen op bezoek kwam, namen slechts 3851 toeschouwers de moeite naar het Stadio Olimpico te komen. Het stadionnetje heeft een capaciteit van 7000.

Het kat-en-muisspel tussen Duitsland en San Marino was voor Müller & co een kwestie van zonder blessures het eindsignaal halen.

"In wedstrijden en omstandigheden als deze, op zo'n ongure plek, word je aan onnodig gevaar blootgesteld", mopperde Müller, die zich erbij heeft neergelegd dat de voetbalkalender alleen maar voller gepropt wordt, met betekenisloze potjes als die van vrijdagavond.

"Dat de belasting enorm is, daar hebben we het al jaren over. Dat het onwaarschijnlijk is dat er iets verandert, is ook aardig duidelijk. Daarom helpt het niet om te jammeren. We moeten er doorheen, ook al komt deze wedstrijd voor mij niet in het rijtje hoogtepunten uit mijn loopbaan." (FOX Sports)