Van de regen in de drup. Voor even verlost van de Amsterdamse bank en tribune, werd Nemanja Gudelj ook bij Servië - op bezoek bij Wales (1-1) - veroordeeld tot een plekje in de dug-out.

Na de huidige interlandperiode gaat Gudelj met Ajax om de tafel om tot een oplossing te komen voor zijn moeilijke situatie bij de Amsterdammers. Tot die tijd is de nationale ploeg een welkome afleiding.

Gezien zijn onvermogen zich neer te leggen bij een reserverol, werd het bezoek aan Wales voor de middenvelder echter niet wat hij ervan gehoopt had.

Korte invalbeurt
Bondscoach Slavoljub Muslin gaf centraal op het middenveld de voorkeur aan Nemanja Matic en Luka Milivojevic. Gudelj mocht twee minuutjes meedoen, plus blessuretijd.

De Ajacied kwam in de slotfase in het veld voor Aleksandar Mitrovic om de 1-1 over de streep te trekken. Mitrovic had twee minuten daarvoor met het hoofd gelijkgemaakt, nadat Gareth Bale - wie anders - de Welshmen naar 1-0 had geschoten.

Oekraïne
Dinsdagavond volgt een nieuwe kans voor Gudelj om weer eens vanaf het eerste fluitsignaal mee te doen, als de Serviërs een vriendschappelijk bezoek brengen aan Oekraïne. (FOX Sports)