Natuurlijk eiste Memphis de hoofdrol op bij Oranje. Maar ook Jeffrey Bruma had tegen Luxemburg wat te vieren. Het was zelfs driedubbel feest voor de centrumverdediger.

Zo blies Bruma zondag 25 kaarsjes uit. Het toeval wil dat de verdediger van VfL Wolfsburg precies op die dag zijn 25ste interland speelde. Op zijn verjaardag kreeg hij daardoor de zilveren schaal die hoort bij zijn jubileumwedstrijd.

Nóg een mijlpaal
Maar daarmee was de koek nog niet op voor Bruma. Want na afloop van de allesbehalve gemakkelijke avond in het Stade Josy Barthel, de laatste wedstrijd van Oranje in 2016, werd duidelijk dat hij nóg een mijlpaal had bereikt. Bruma blijkt dit kalenderjaar geen minuut te hebben gemist bij het Nederlands elftal.

En toen de statistische molens in gang werden gezet, bleek dat dit in de recente geschiedenis niet zo vaak voor kwam.

Het was liefst zeven jaar geleden dat een Nederlandse international tijdens een kalenderjaar alle duels van begin tot eind speelde. In 2009 lukte dit Joris Mathijsen, die evenals Bruma elf wedstrijden voltooide.

Danny Blind
In de afgelopen 25 jaar waren er maar vier anderen die met dit fraaie feitje kunnen pronken. Frank de Boer (1998), Ed de Goeij (1993), Jan Wouters (1991) en… de huidige bondscoach Danny Blind (1991). (FOX Sports)