Kasper Dolberg maakte vrijdag zijn debuut voor de Deense nationale ploeg in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan en droomt stiekem al van de Bundesliga.

In het met 4-1 gewonnen duel kwam de spits van Ajax zo'n tien minuten voor tijd in het veld, onder een oorverdovend applaus.

Dinsdag oefent Denemarken in en tegen Tsjechië en veel ogen zullen weer gericht zijn op Dolberg. Zo zitten diverse scouts van grote Europese clubs op de tribune in Mláda Boleslav.

Ondertussen ziet de pas 19-jarige aanvaller zichzelf al stiekem in een van de grote competities uitkomen. Daarbij heeft Dolberg een lichte voorkeur.

"Ik droom ervan om ooit in een grote Europese competitie te spelen", zegt Dolberg in Deense media. "Ik heb geen favoriet team of favoriete competitie. Het zal van het moment afhangen."

Bundesliga
Toch geeft hij aan: "Ik ben fan van de Bundesliga, dus het zou leuk zijn als ik daar terecht zou komen."

Voorlopig richt Dolberg zich op Ajax, waar hij dit seizoen zijn doorbraak beleeft en tot nu toe vijf competitietreffers maakte.

"Ik wil die goede lijn doortrekken. Iedereen bij de club gelooft in mij, inclusief de trainer. Het is voor mij zaak om zo door te gaan." (FOX Sports)  

Gerelateerd