Anwar El Ghazi beleeft momenteel niet de fijnste weken van zijn spelerscarrière. De 21-jarige aanvaller van Ajax is volgens Jong Oranje-bondscoach Art Langeler niet meer in beeld bij zijn ploeg.

Daarom is de rechtsbuiten ook niet opgeroepen voor het oefenduel van dinsdag met Jong Portugal. Daar heeft de oefenmeester zo zijn redenen voor. Zo heeft de coach twee criteria waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een selectieplaats bij Jong Oranje.

Criteria 
Een speler moet volgens Langeler of in beeld zijn bij Danny Blind of geboren zijn in het jaar 1996. "En El Ghazi voldoet aan beide criteria niet, heel simpel", aldus Langeler in De Telegraaf.

De Nederlandse buitenspeler, die geboren is op 3 mei in 1995, werd in oktober nog wel opgeroepen voor Jong Oranje. Tegen Jong Turkije en Jong Cyprus speelde hij als basisspeler twee keer de wedstrijd helemaal uit.

El Ghazi zal zich deze periode later niet herinneren als de meest gelukkige uit zijn loopbaan. Drie weken geleden werd hij door Ajax-trainer Peter Bosz nog uit de selectie gezet nadat de coach hem eerder al wegstuurde van de training. Daarom traint de tweevoudig international de maand november nog mee bij Jong Ajax.

Jong Ajax speelt deze maand nog thuis tegen Telstar en uit tegen Jong FC Utrecht en FC Dordrecht. Voor de hoofdmacht mist hij de duels met N.E.C., Panathinaikos en sc Heerenveen. (FOX Sports)

Het duel tussen Jong Oranje en Jong Portugal is dinsdag 15 november om 18:30 te zien op FOX Sports 1.