Wayne Rooney met naast zich Jordan Henderson
Wayne Rooney met naast zich Jordan Henderson - © Pro Shots

"Er is te veel verantwoordelijkheid op Rooney neergekomen''

14 november 2016
Na het afhaken van Wayne Rooney is Jordan Henderson door de Engelse bondscoach Gareth Southgate aangewezen als aanvoerder voor de oefeninterland tegen Spanje.

De aanvaller van Manchester United verliet maandag de Engelse selectie in Londen. Rooney is met een lichte knieblessure terug naar huis gegaan. Hij wil bij zijn club de medische behandeling ondergaan en verdere testen laten uitvoeren. De captain ontbrak daarom al op de afsluitende training.

'Te veel verantwoordelijkheid'
Eerder op maandag had Southgate al bekendgemaakt dat Rooney dinsdag tegen Spanje op Wembley geen basisplaats zou hebben. "Ik zou deze wedstrijd toch al niet met Wayne starten'', aldus de keuzeheer. "Voor mij is het belangrijk dat we verschillende leiders hebben. Ik ben van mening dat we niet één aanvoerder kunnen hebben. Er is te veel verantwoordelijkheid op Wayne neergekomen. We moeten dat verdelen. Zodra een team meer van zulke leiders heeft, kun je veel succes behalen.''

Behalve Rooney miste ook Ryan Bertrand de laatste training. De zeventienjarige middenvelder Dylan Duncan (Tottenham Hotspur) is op het laatste moment aan de Engelse selectie toegevoegd. Voor Southgate, die tijdelijk de taken overnam van de vertrokken Sam Allardyce, is het duel met Spanje vooralsnog zijn laatste wedstrijd.

De Three Lions wonnen afgelopen vrijdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland met 3-0 en staan fier aan kop in groep F. (FOX Sports)

Engeland – Spanje zie je dinsdag vanaf 21.00 uur LIVE op FOX Sports 2.

Gerelateerd