Nathan Aké
Nathan Aké - © FOXSports.NL

Jong Oranje ideaal podium voor verstopte talenten

15 november 2016
Jong Oranje likt zijn wonden na het mislopen van het EK. De oefenpot tegen Jong Portugal op dinsdagavond is echter veel meer dan het laatste couplet van een treurmars.

De vriendschappelijke wedstrijd op De Vijverberg is voor velen namelijk de gelegenheid bij uitstek om weer in de picture te komen. Het gros van de spelers die bondscoach Art Langeler heeft opgeroepen, is geen vaste kracht bij de clubs waar zij onder contract staan.

Neem bijvoorbeeld de keepers. Joël Drommel speelde dit seizoen nog geen minuut voor FC Twente. Dat geldt ook voor zijn collega annex concurrent Hidde Jurjus bij PSV. Beiden hebben alleen bij de 'Jong-teams' van hun Eredivisie-clubs onder de lat gestaan.

Aké, Diks en Rekik
Ook een aantal spelers uit de buitenlandse competities kan wel weer een wedstrijdje gebruiken. Zoals Nathan Aké (Bournemouth, twee duels), Kevin Diks (Fiorentina, één duel), Ricardo Kishna (Lazio, twee duels) en Karim Rekik (Olympique Marseille, één minuut in de laatste zes competitieduels).

Het Ajax-duo Riechedly Bazoer-Jairo Riedewald heeft ook weleens betere - en qua speeltijd stabielere - tijden gekend. De twee toptalenten zullen het duel met Portugal willen aangrijpen om Peter Bosz en mogelijk ook potentiële toekomstige werknemers te overtuigen van hun kunnen.

Uiteraard zijn er ook spelers in de groep van achttien van Langeler die met de regelmaat van de klok voor hun club uitkomen, zoals Richairo Zivkovic (FC Utrecht), Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen) en Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam).

Vito van Crooy spant wat dat betreft de kroon. Hij speelde al dertien competitieduels. Dat deed de aanvallende middenvelder echter wel op het tweede niveau, bij VVV-Venlo. (FOX Sports)

Jong Oranje - Jong Portugal zie je dinsdag vanaf 18.20 uur LIVE op FOX Sports 1