Dusan Tadic overweegt de komende wedstrijden van Southampton en Servië met een masker te spelen, omdat zijn neus is gebroken.

In het WK-kwalificatieduel van zaterdag met Wales kreeg de 27-jarige aanvallende middenvelder van Southampton een harde trap van linksback Neil Taylor, spelend voor Swansea City, in zijn gezicht.

In eerste instantie dachten de spelers van Wales dat Tadic zich liet vallen. Ze protesteerden heftig op de beslissing en Real Madrid-rechtsbuiten Gareth Bale kreeg daarvoor zelfs een gele kaart.

Bloed
Nog geen minuut later was het shirt van Tadic doordrenkt van bloed en moesten er flink wat proppen watten aan te pas komen om de Serviër weer aan het voetballen te krijgen. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1 en Tadic speelde de negentig minuten wel uit. Ajacied Nemanja Gudelj kwam in de 88ste minuut in het veld voor Aleksandar Mitrovic. 

Dinsdagavond 15 november speelt Servië een oefeninterland tegen Oekraïne. Tadic heeft tegen de Engelse krant The Guardian gezegd dat hij graag wil spelen. "Serviërs zijn geen zwakke mensen. We zullen zien. Ik kan in ieder geval een masker dragen."

Liverpool
Ook wanneer Southampton zaterdag thuis tegen Liverpool speelt, wil de Serviër een masker dragen. Hij is een van de zes spelers in de selectie van The Saints die nog geen minuut heeft gemist in het huidige seizoen in de Premier League. (FOX Sports)