Chili kan in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay beschikken over sleutelspelers Alexis Sánchez, Arturo Vidal en Claudio Bravo.

"Ze zijn inzetbaar", zo liet bondscoach Juan Antonio Pizzi op een persconferentie weten. "Sánchez heeft zondag volledig meegetraind en kan dus spelen."

De aanvaller van Arsenal ontbrak vorige week tegen Colombia wegens een bovenbeenblessure, opgelopen tijdens een training.

Dat leidde tot zorgen bij de Engelse club. Manager Arsène Wenger nam zelfs de woorden 'suïcidale beslissing' in de mond, toen hij het had over de angst dat de blessure van zijn aanvaller zou verergeren.

Ongegrond
Die vrees lijkt ongegrond nu Sánchez fit is verklaard. Vidal en Bravo vielen tegen Colombia (0-0) uit, maar zijn ook beschikbaar.

Pizzi ontkende overigens onder druk te zijn gezet door Arsenal, Bayern München en/of Manchester City, de werkgevers van het trio.

"Ik zal nooit iemand opstellen die geblesseerd is. Ik begrijp de bezorgdheid van de clubs, maar wij gaan hier zeer verantwoordelijk om met de gezondheid van spelers." (FOX Sports)

Chili – Uruguay zie je in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 00.30 uur LIVE op FOX Sports 4.