Lieke Martens
Lieke Martens - © Pro Shots

Rentree Martens en Roord in selectie Oranjeleeuwinnen

15 november 2016
Lieke Martens keert voor de oefeninterlands van de Nederlandse voetbalsters tegen België en Engeland terug in de selectie van bondscoach Arjan van der Laan.

Martens haakte vorige maand met een knieblessure af voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Schotland (7-0) en Duitsland (2-4).

De aanvalster van de Zweedse club FC Rosengard kan volgende week donderdag in Leuven tegen EK-tegenstander België wel weer meedoen. Oranje oefent vijf dagen later in Tilburg tegen Engeland.

Jill Roord
Van der Laan riep dinsdag 23 voetbalsters op voor de komende twee interlands, onder wie Jill Roord. Het negentienjarige toptalent van FC Twente werd de afgelopen keren vaak genegeerd door de bondscoach, al mocht ze kort voor de oefeninterland tegen Duitsland wel de geblesseerd geraakte Anouk Dekker komen vervangen.

Dekker ontbreekt nu in de selectie. Verdedigster Stefanie van der Gragt keert na een jukbeenblessure wel terug in Oranje.

De Nederlandse voetbalsters werden afgelopen week bij de loting voor het EK van komend jaar in eigen land gekoppeld aan België, Noorwegen en Denemarken. (ANP)