Eric Dier (midden) zet Darren Fletcher de voet dwars
Eric Dier (midden) zet Darren Fletcher de voet dwars - © Pro Shots

Eric Dier: Het waren twaalf krankzinnige maanden

15 november 2016
Eric Dier is vandaag de dag niet weg te denken uit de basiself van Tottenham Hotspur en Engeland. Een wereld van verschil met een jaar geleden.

Dier bereidt zich momenteel met de Engelse ploeg voor op de oefeninterland tegen Spanje, dinsdagavond op Wembley. Twaalf maanden geleden maakte hij zijn debuut voor The Three Lions tegen de Spanjaarden.

"Er is sindsdien veel veranderd", blikt Dier terug op de officiële website van Tottenham Hotspur. "Het is voor mij een fantastisch jaar geweest en het is mooi om terug te gaan naar waar het begon, met de wedstrijd tegen Spanje."

Speciaal duel
"Het is een speciaal duel voor mij, omdat ik tegen hen debuteerde. Het zijn twaalf krankzinnige maanden geweest sinds toen. Het is leuk om weer tegen Spanje te spelen, om te kijken of ik ben vooruitgegaan of niet."

Dier werd tot de zomer van 2015 afwisselend als centrale verdediger en rechtsback gebruikt. Door de komst van Toby Alderweireld schoof hij een linie naar voren, waar hij uitgroeide tot een van de steunpilaren van Tottenham en Engeland.

Net niet
Met de Spurs streed hij lange tijd om de Engelse titel, om pas in de laatste wedstrijden het hoofd te moeten buigen voor Leicester City.

Als beloning voor zijn goede seizoen nam toenmalig bondscoach Roy Hodgson hem mee naar het EK in Frankrijk, dat voor de Engelsen uitliep op een enorme deceptie. IJsland was verrassend te sterk in de achtste finale. (FOX Sports)

Engeland - Spanje zie je dinsdagavond om 21.00 uur LIVE op FOX Sports 2.

Gerelateerd