Oussama Assaidi in het shirt van Stoke City
Oussama Assaidi in het shirt van Stoke City - © Pro Shots

Oussama Assaidi laat contract bij Al-Ahli ontbinden

15 november 2016
Oussama Assaidi heeft dinsdag zijn contract bij Al-Ahli laten ontbinden. De 28-jarige aanvaller vertrekt uit de Verenigde Arabische Emiraten om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Assaidi verruilde anderhalf jaar geleden Stoke City voor een avontuur in Dubai. Een keuze die hij vooral voor het geld heeft gemaakt, geeft hij eerlijk toe.

"Ik had zelf ook nooit verwacht dat ik zou kiezen voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten, maar als die aanbieding eenmaal voor je ligt en je kunt een aantal dingen veiligstellen, dan is het verdomd lastig 'nee' te zeggen", legt Assaidi uit in gesprek met Voetbal International.

Naast het aantrekkelijke financiële aspect leek het avontuur ook op sportief gebied een uitdaging, maar dat viel in de praktijk tegen. De aanvaller kwam in totaal slechts veertien keer uit voor Al-Ahli. 

Ambitie
De sportieve ambities van de zeventienvoudig Marokkaans international gaven uiteindelijk de doorslag om zijn contract te laten ontbinden. Hij hoopt bij een andere club zijn carrière een nieuw leven in te blazen en zich op die manier misschien ook weer in de kijker te spelen van het nationale elftal.

"Ik heb een stapje teruggedaan om er weer twee vooruit te kunnen zetten. De sportieve ambitie is altijd gebleven. Geld is nu niet het belangrijkste."

Assaidi begon zijn loopbaan bij Almere City en kwam via De Graafschap terecht bij sc Heerenveen. Daar wist hij zich in de kijker te spelen van Liverpool, waar hij in 2012 een vierjarig contract tekende. Bij The Reds kwam de vleugelaanvaller weinig aan spelen toe, waarna Liverpool hem verhuurde aan Stoke City. (FOX Sports)

Gerelateerd