Gegard Mousasi
Gegard Mousasi - © ANP

Mousasi zoekt revanche tijdens UFC Fight Night Belfast

19 november 2016
Een kleine veertien maanden na de pijnlijke nederlaag in Tokio krijgt Gegard Mousasi eindelijk de kans om wraak te nemen op Uriah Hall. De twee vormen zaterdagavond de main event tijdens UFC Fight Night in Belfast.

Mousasi en Hall werden naar voren geschoven, nadat het aanvankelijk geplande gevecht tussen Gunnar Nelson en Dong Hyun Kim werd afgeblazen vanwege een blessure van de IJslander.

De pech van Nelson was het geluk van Mousasi. Het 31-jarige middengewicht zet zijn pogingen om hoger op de ranking te komen even in de ijskast om zich te revancheren voor de zure nederlaag eind september 2015 in Japan.

Mousasi-Hall deel 1
In de aanloop naar Mousasi-Hall deel 1 was de in Iran geboren Nederlander nog vol vertrouwen. “Ik ben in topvorm”, zei hij indertijd tegen FOX Sports. “Omdat ik serieus wil gaan strijden om de UFC-titel, wil ik me niet laten verrassen. Ik verwacht Hall af te maken.”

Het liep anders dan gedacht voor Mousasi, die neerging na een fraaie spinning back kick van de 32-jarige Jamaicaan. De toenmalige nummer zes van de wereld zakte na zijn eerste knock-out in 45 gevechten op de ranking en kon fluiten naar een titelgevecht op korte termijn.

Weg omhoog
Inmiddels heeft de Armenian Assassin de weg omhoog weer ingeslagen. Mousasi won sinds de zeperd in Tokio drie keer op rij en versloeg in oktober nog Vitor Belfort tijdens UFC 204. Hall verloor juist zijn laatste twee gevechten.

Na zijn overwinning op Belfort steeg Mousasi van de negende naar de vijfde plek op de ranking. Hall bivakkeert tegenwoordig op plaats tien.

UFC Fight Night São Paulo
Naast UFC Fight Night in Belfast staat er zaterdag met UFC Fight Night São Paulo nog een evenement op de rol. In Brazilië gaat Antônio Rogério Nogueira voor eigen publiek op zoek naar eerherstel tegen Ryan ‘Darth’ Bader.

In de enige andere ontmoeting tussen Bader en Nogueira ging de Amerikaan met de zege aan de haal. Zes jaar geleden won Bader op punten tijdens UFC 119 in Indianapolis. (FOX Sports)

UFC Fight Night Belfast zie je zaterdag vanaf 21.45 uur LIVE op FOX Sports 2
UFC Fight Night São Paulo zie je in de nacht van zaterdag op zondag vanaf 03.00 uur LIVE op FOX Sports 2

McGregor daagt bokser Mayweather uit

17 november 2016
McGregor daagt bokser Mayweather uit
De Ierse kooivechter Conor McGregor daagt de gestopte bokskampioen Floyd Mayweather uit voor een boksduel. De inzet is wat hem betreft 100 miljoen...