Justin Edinburgh instrueert Paul Konchesky.
Justin Edinburgh instrueert Paul Konchesky. - © Pro Shots

Gillingham vreest opnieuw voor amateurs Brackley

16 november 2016
Brackley Town speelt weliswaar drie niveaus lager dan Gillingham, maar dat zegt weinig in een toernooi als de FA Cup. De amateurs mikken op een herhaling van de stunt van drie jaar geleden.

Toen bereikte Brackley Town namelijk voor het eerst in z’n 123-jarige geschiedenis de tweede ronde van de Engelse beker. Slachtoffer was uitgerekend Gillingham, de tegenstander van vanavond.

Opvallend genoeg moest er destijds ook een replay aan te pas komen. Na een 1-1 gelijkspel volgde een 1-0 zege voor Brackley. Nu treffen beide clubs elkaar opnieuw na een 2-2 eerder deze maand in Gillingham.

Manager onder druk
Voor de ploeg van manager Justin Edinburgh een teleurstellend resultaat, dat uitmondde in de roep van fans om zijn vertrek. Immers, Gillingham slaagde er inclusief de ontmoeting met Brackley Town negen wedstrijden op rij niet in om als winnaar van het veld te stappen.

Maar er is licht aan het einde van de tunnel, want afgelopen zaterdag werd Northampton Town in blessuretijd aan de kant geschoven (2-1). Gillingham, met tweevoudig international Paul Konchesky in de gelederen, klom daardoor naar de zeventiende plek in de League One, het derde Engelse niveau.

Priemende ogen
Toch zal Edinburgh in Brackley de priemende ogen van de meegereisde supporters in zijn rug voelen. Bij een sensationele uitschakeling kan het wel eens einde verhaal zijn voor de 46-jarige ex-speler van Tottenham Hotspur.

Voor een van beide teams wacht in de volgende ronde een trip naar Blackpool, de voormalige Premier League-club die is afgezakt naar de League Two. Voor Gillingham een must, voor Brackley Town een cadeautje. (FOX Sports)

Brackley Town – Gillingham zie je woensdagavond om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 4.