Ricky Miller maakt momenteel de tongen los in de National League. De 27-jarige spits van Dover Athletic scoort aan de lopende band en lijkt niet te behouden voor zijn club.

Afgelopen zaterdag zagen 837 toeschouwers in Solihull, onder de rook van Birmingham, iets wat ze waarschijnlijk niet snel meer zullen vergeten. Hun ploeg leidde met een man meer met 1-0, maar in de tweede helft stond Miller op met een loepzuivere hattrick. De 2-3 in de slotseconden kwam te laat.

Deze Miller is met iets uitzonderlijks bezig. Ga maar na, achttien competitietreffers in zeventien duels, waarvan elf in de laatste zeven ontmoetingen. Begin deze maand dwong hij ook een FA Cup-replay af door tegen Cambridge United in de slotfase de 1-1 tegen de touwen te jagen.

Met andere woorden: het kan niet op voor Miller, die tot nu toe een bescheiden carrière achter de rug heeft met als uitschieter League Two-club Luton Town. Daar moest hij in de voetsporen treden van Andre Gray, die via Brentford vorig jaar bij Burnley belandde. Afkoopsom: 12,4 miljoen euro.

Vrijgesproken
Miller kon de verwachtingen niet waarmaken, werd uitgeleend aan Dover dat hem vorig jaar zomer definitief overnam. Luton zal zich nog wel eens achter de oren krabben nu de doelpuntenmachine op volle toeren draait.

Een jaar geleden werd Miller vrijgesproken van het racistisch bejegenen van een taxichauffeur en het geven van een kopstoot. Dover bleef z’n aanvaller altijd steunen en plukt daar nu de vruchten van.

Scouts tuimelen tegenwoordig over elkaar heen om het fenomeen Miller aan het werk te zien. Vanavond tegen Cambridge volgt een nieuwe kans. Met een aflopend contract is het niet de vraag of, maar wanneer Miller een nieuwe poging gaat wagen op een hoger niveau. (FOX Sports)

Dover Athletic – Cambridge United is vanavond vanaf 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 4.