Gábor Király
Gábor Király - © Pro Shots

Sam Larsson scoort en ziet Király joggingbroek voorgoed opbergen

15 november 2016
Na dinsdagavond definitief nooit meer die karakteristieke grijze joggingbroek in de goal van Hongarije... Gábor Király zwaaide voorafgaand aan de oefeninterland tegen Zweden officieel af.

De inmiddels 40(!)-jarige doelman nam in de laatste interland van 2016 afscheid van de Hongaarse ploeg en hun fans. Daarvoor kwam hij tussen 1998 en dit jaar 108 keer uit.

Hoogtepunt van Király was ongetwijfeld de deelname aan het EK afgelopen zomer in Frankrijk. Hongarije plaatste zich als groepswinnaar uit een poule met Oostenrijk, Portugal en IJsland knap voor de achtste finales, waarin het werd uitgeschakeld door België: 4-0.

Király werd tijdens het toernooi de oudste speler ooit die actief was op een EK. De goalie nam met zijn veertig jaren, twee maanden en twee weken het stokje over van Lothar Matthäus. Op 2 augustus kondigde hij aan met pensioen te gaan bij de nationale ploeg.

Larsson
Ook  de gestopte verdediger Roland Juhász werd voor bewezen diensten voor de aftrap bedankt door het Hongaarse publiek.

Bij Zweden had sc Heerenveen-aanvaller Sam Larsson als debutant een basisplaats. De rappe buitenspeler nam de 0-1 van de bezoekers voor zijn rekening. Hij had het geluk dat zijn vrije trap door de muur van richting werd veranderd.

Larsson werd in de tweede helft gewisseld. Isaac Thelin bepaalde de eindstand op 0-2 voor Zweden. (FOX Sports)

Gerelateerd