Samenvatting Jong Oranje - Jong Portugal

Jong Oranje houdt Jong Portugal in bedwang

15 november 2016
Een vernieuwd Jong Oranje heeft dinsdagavond in Doetinchem verdienstelijk gelijkgespeeld tegen Jong Portugal.

Het oefenduel op De Vijverberg eindigde in 1-1. Voor de thuisploeg kwam FC Utrecht-spits Richairo Zivkovic uit een strafschop tot scoren.

Jong Oranje, dat zich vorige maand niet plaatste voor het EK van 2017 in Polen, speelde met het oog op de toekomst gericht voornamelijk met een jonge lichting voetballers. Onder anderen Gervane Kasteneer (ADO Den Haag), Patrick Joosten (FC Utrecht) en Thomas Ouwejan (AZ) kregen een kans.

Jong Portugal is daarentegen in voorbereiding op het EK na een ongeslagen kwalificatiereeks met acht overwinningen en twee remises.

Langeler
Voor doelman Hidde Jurjus ( 22 jaar, PSV), verdediger Wesley Hoedt (22, Lazio) en middenveld Joris van Overeem (22, AZ) betekende dit hun laatste interland voor Jong Oranje, omdat ze te 'oud' worden.

Art Langeler nam in Doetinchem als interim-bondscoach afscheid van Jong Oranje. Hij volgde eind september Fred Grim op, die als assistent van bondscoach Danny Blind aan de slag ging.

Langeler begon met een gelijkspel tegen Turkije (0-0), waarna een zege op Cyprus volgde (1-4). Dat was echter onvoldoende om de play-offs voor een EK-ticket te halen.

Langeler combineerde zijn baan bij de KNVB met zijn functie als hoofd opleiding bij PSV. Zijn contract in Eindhoven loopt komende zomer af. Mogelijk keert hij in 2017 terug bij de KNVB. (FOX Sports/ANP)

Messi goud waard voor Argentinië

16 november 2016
Messi goud waard voor Argentinië
Argentinië heeft in de WK-kwalificatiewedstrijd een belangrijke overwinning geboekt op Colombia (3-0), waar Ajax-verdediger Davinson Sánchez...

Gerelateerd