Samenvatting Argentinië - Colombia

Messi goud waard voor Argentinië

16 november 2016
Argentinië heeft in de WK-kwalificatiewedstrijd een belangrijke overwinning geboekt op Colombia (3-0), waar Ajax-verdediger Davinson Sánchez zijn debuut maakte.

Argentinië ging met de pijnlijke nederlaag tegen Brazilië (3-0) in het achterhoofd direct fel van start. Na tien minuten schoot sterspeler Messi raak.

Een heerlijke vrije trap via de onderkant van de lat was onhoudbaar voor de Colombiaanse doelman David Ospina. Met een goedgeplaatste kopbal van Lucas Pratto, op aangeven van Messi, verdubbelde Argentinië niet veel later de voorsprong.

De Argentijnen behielden de rest van de wedstrijd de controle. Vlak voor het einde maakte Ángel Di María, op aangeven van wederom Messi, de derde van de avond. Sánchez kende zo een teleurstellend debuut. De Colombiaanse verdediger van Ajax speelde de hele wedstrijd mee.

Chili
Colombia zakt in de kwalificatiepoule naar de zesde plaats. Naast Argentinië gingen ook Chili, dat met 3-1 van Uruguay won, en Ecuador over de Colombianen heen in de rangschikking. Ecuador won eerder op de avond met 3-0 van Venezuela.

Argentinië staat nu vijfde, met een puntje meer dan Colombia en een punt minder dan nummer vier Chili en nummer drie Ecuador. De vijfde stek in de groep betekent op het eind van de kwalificatie dat er een play-off gespeeld moet worden met een land uit de poule-Oceanië. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd