Samenvatting Chili - Uruguay

Alexis Sánchez helpt Chili voorbij Uruguay

16 november 2016
In de WK-kwalificatie heeft Chili uitstekende zaken gedaan en daar mocht het met name Alexis Sánchez voor bedanken.

Chili won in een enerverende wedstrijd met 3-1 van Uruguay. Alexis Sánchez, lang was het onzeker of hij überhaupt mee zou doen, was met twee doelpunten de grote man aan Chileense zijde.

De spits van Arsenal kampte in aanloop met een blessure, net als doelman Claudio Bravo en Arturo Vidal. Dat resulteerde in kopzorgen bij Chili, maar ook Arsenal-trainer Arsène Wenger en Bayern Müchen (de werkgever van Vidal). De clubs vreesden hun sterren lang kwijt te zijn als het land roofbouw op ze zou plegen.

Nadat Edinson Cavani Uruguay op voorsprong zette en Eduardo Vargas vlak voor rust gelijkmaakte, besliste Sánchez met twee doelpunten in de tweede helft de wedstrijd. In de slotfase miste Luis Suárez een penalty. Claudio Bravo stopte de slecht ingeschoten pingel.

Schorsingen
Vooraf was er nog meer vrees bij de Chilenen, omdat maar liefst tien spelers op scherp stonden. Uiteindelijk pakte alleen Vidal een gele kaart, die daardoor wel geschorst is voor de zeer belangrijke wedstrijd tegen Argentinië in maart 2017.

Dan ontbreken Suárez en doelman Fernando Muslera bij Uruguay voor de topontmoeting met lijstaanvoerder Brazilië. Het duo kreeg een gele kaart en is geschorst. Runner-up Uruguay staat vier punten achter de Brazilianen.

Chili staat nu vierde in de poule, met net zoveel punten (twintig) als nummer drie Ecuador. Koploper Brazilië heeft er zeven meer: 27.

Argentinië, waar Lionel Messi een hoofdrol vertolkte, volgt op de vijfde plaats met een puntje minder dan Chili. De vijfde stek betekent aan het eind van de WK-kwalificatie een play-off met een land uit de groep-Oceanië. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd