Lionel Messi en zijn ploeggenoten hebben dinsdag na hun overwinning (3-0) op Colombia de Argentijnse pers geboycot.

Volgens de voetballers, die veel kritiek ontvingen vanwege de matige resultaten in de WK-kwalificatiereeks, worden zij onheus bejegend door een deel van de media.

"We hebben besloten niet meer met de pers te praten'', zei Messi, na het duel waarin hij zijn ploeg met een goal en twee assists naar de broodnodige winst had geleid. "We hebben zo veel naar ons hoofd gekregen, er is geen enkel respect voor ons. We hebben het eerst laten gaan, maar hebben nu geen keus meer.''

Lavezzi
Messi ruziede in het verleden vaker met de Argentijnse pers, die de sterspeler van FC Barcelona in het Argentijnse shirt zelden zo ziet uitblinken als bij zijn club. "We weten dat er onder jullie genoeg journalisten zijn die ons wel netjes behandelen, maar in iemands privéleven wroeten is heel slecht en daarom doen we dit.''

Directe aanleiding is een radioverslag waarin werd beweerd dat aanvaller Ezequiel Lavezzi na een training marihuana had gerookt.

Argentinië staat vijfde in de poule, met een puntje meer dan Colombia en een punt minder dan nummer vier Chili en nummer drie Ecuador. De vijfde stek in de groep betekent op het eind van de kwalificatie dat er een play-off gespeeld moet worden met een land uit de poule-Oceanië. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd