Riechedly Bazoer
Riechedly Bazoer - © Pro Shots

Geduld Bazoer raakt op: "Het duurt nu te lang"

16 november 2016
Riechedly Bazoer begint ongeduldig te worden op de bank bij Ajax.

De 20-jarige middenvelder sprak tegenover de NOS zijn teleurstelling uit over zijn situatie in Amsterdam na afloop van Jong Oranje - Jong Portugal (1-1).

"Lekker. Even weg bij Ajax...", aldus Bazoer. "Andere jongens om me heen. Iedereen weet hoe het bij Ajax gaat onderhand. Altijd fijn dat je dan weg bent. Nu kon ik mijn kop leegmaken en een wedstrijd spelen. En ook nog op hoog niveau."

"Ik train goed, ik train hard", legde Bazoer uit dat Peter Bosz in zijn ogen niets aan te merken kan hebben, zoals bij Nemanja Gudelj of Anwar El Ghazi wel het geval was, op zijn instelling of mentaliteit. "Het is wachten op mijn kans, maar voor mijn gevoel duurt het nu te lang."

Spanje
"Ik heb denk ik wel potentie, dat heb ik vorig seizoen onder Frank de Boer wel laten zien", gaat Bazoer verder. "Daarvoor ook al. Het is belangrijk voor mij om veel wedstrijden te spelen." 

"Ik heb meerdere malen met de trainer een gesprek gevoerd. Maar onze meningen zijn verdeeld. De trainer heeft een mening over mij en ik heb een mening over de trainer. Het is wachten tot na 18 december. Dan weet ik wat ik ga doen in de winterstop."

Gevraagd naar de competitie waarin hij zichzelf wel ziet uitkomen, weet Bazoer wel wat hij wil. "Iedereen heeft een droom. Een droom voor mij is om in Spanje te gaan voetballen." (FOX Sports)