FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen - © Pro Shots

FC Twente Vrouwen op doelpuntenjacht tegen Barça

16 november 2016
In De Grolsch Veste telt woensdagavond maar één ding voor FC Twente Vrouwen: scoren.

Ook vorige week slaagden de vrouwelijke Tukkers er niet in de muur van Barcelona te slechten. Net als de twee confrontaties van vorig seizoen, eindigde de eerste ontmoeting in de achtste finales van de Champions League in een 1-0 zege voor de Catalanen.

De cijfers van Barcelona zijn indrukwekkend. De koploper van het vrouwelijke equivalent van La Liga staat vooral defensief als een huis.

Maar er gloort hoop. In de tiende speelronde van het seizoen leed Barcelona afgelopen zondag voor het eerst puntenverlies. 

Real Betis hield Barça in bedwang en wist daarbij de tweede (!) tegentreffer van het seizoen voor de Blaugranas te forceren (1-1).

Met de steun van het thuispubliek - Tubantia kopte maandag dat al 6300 kaarten over de toonbank waren gegaan - hoopt FC Twente Vrouwen in ieder geval meer te kunnen aanrichten dan in het Mini Estadi van Barcelona.

Coach Tommy Stroot zal vooral blij zijn dat de schade beperkt bleef tot 1-0, want met geen enkel schot op doel en slechts 31 procent balbezit had zijn ploeg weinig in de melk te brokkelen in Catalonië.

De Enschedeërs, tweede in de Nederlandse Eredivisie, kenden hoe dan ook een betere generale dan Barcelona. Op bezoek bij Achilles’29 poetste FC Twente Vrouwen een 1-0 achterstand weg, om met een 1-2 zege aan de haal te gaan. (FOX Sports)

FC Twente Vrouwen - FC Barcelona is woensdagavond vanaf 19.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.