Alireza Jahanbakhsh
Alireza Jahanbakhsh - © Pro Shots

N.E.C. heeft goede herinneringen aan Arena

16 november 2016
39 keer op rij wist N.E.C. niet te winnen in de Arena. Zondag lijkt het dus een kansloze missie voor Peter Hyballa en zijn ploeg om drie punten te pakken tegen Ajax, maar niets is minder waar.

Willem II slaagde er dit seizoen ook al in om te winnen in het stadion van de Amsterdammers: 1-2. Iets wat de Tilburgers in de veertig ontmoetingen daarvoor niet lukte. Er is dus hoop voor de Nijmegenaren.

33 verliespartijen
Die hoop zal worden vergroot door de laatste twee uitslagen van N.E.C. in Amsterdam. Tot dusver werd er 33 keer verloren en zes keer gelijkgespeeld, maar na de laatste twee ontmoetingen aan de ArenA Boulevard stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.

Vorig seizoen scoorde Christian Santos de bevrijdende 2-2 in de 81ste minuut, al zal de ontmoeting van twee jaar ervoor, op 3 mei 2014, de Nijmeegse ploeg het meeste zijn bijgebleven.

Jahanbakhsh
Dankzij twee doelpunten van Alireza Jahanbakhsh wisten de Nijmegenaren een belangrijk punt te pakken in de slotfase. Door die remise op de laatste speeldag van het seizoen werd directe degradatie voorkomen. (FOX Sports)