Andy Murray
Andy Murray - © Pro Shots

Murray langs Nishikori in spektakelstuk

16 november 2016
Andy Murray heeft woensdag zijn tweede groepspartij op de ATP World Tour Finals gewonnen van Kei Nishikori.

Na een spektakelstuk van drie uur en twintig minuten in de O2 Arena in Londen stapte de nummer één van de wereld uiteindelijk als winnaar van de baan: 6-7 (9-11), 6-4, 6-4.

In een spannende eerste set was het Nishikori die na een tiebreak aan het langste eind trok. Murray kreeg in de eerste set slechts één breakpoint. De Japanner kreeg er drie, maar beide tennissers braken hun opponent niet.

Na een uur en 25 minuten spelen, werkte Murray in de tiebreak onder andere drie setpoints weg. Daarna kreeg hij zelfs kansen om de eerste set te pakken, maar de Britse tennisser verloor op het laatste moment alsnog (9-11).

Murray liet het er niet bij zitten en brak Nishikori aan het begin van de tweede set. Daarna ging het lang gelijk op. Nishikori brak Murray in de achtste game, maar uiteindelijk was het de Schot die de set naar zich toe trok: 6-4. 

Beste tennisser van de wereld
In de derde set liet de 29-jarige Murray zien waarom hij vorige week Novak Djokovic van diens troon stootte als beste tennisser van de wereld. De partij leek snel afgelopen toen de Schot uitliep naar 5-1. Toch wist Nishikori zich nog terug te knokken naar 5-4, waarna Murray de partij alsnog uit serveerde: 6-4. (FOX Sports).