Max Verstappen (links) zit Nico Rosberg op de hielen
Max Verstappen (links) zit Nico Rosberg op de hielen - © Pro Shots

Max Verstappen gaat op voor 'actie van jaar'-hattrick

16 november 2016
Max Verstappen komt opnieuw in aanmerking voor de 'actie van het jaar' in de autosport.

Volgens de Formule 1 verdient het Nederlandse racefenomeen die prijs voor de manier waarop hij zondag Nico Rosberg passeerde in de Grand Prix van Brazilië.

Ook andere raceklassen nomineren een spectaculaire actie van een coureur. De winnaar wordt op 2 december tijdens een gala van autosportfederatie FIA bekendgemaakt. Verstappen won de prijs al in 2014 en 2015. 

Niki Lauda
De Red Bull-coureur maakte afgelopen weekeinde diepe indruk in São Paulo. Zelfs Niki Lauda, één van zijn grootste criticasters, nam letterlijk zijn pet af voor Verstappen en maakte een buiging naar diens vader Jos.

"Dat doet hij niet heel vaak. Heel mooi om te zien dat Lauda dat naar mijn vader toe deed", zei Verstappen daar woensdag over. 

"Ik had achter de safetycar al veel racelijnen uitgeprobeerd", aldus de negentienjarige over zijn inhaalrace van zondag.

Beetje karten
"Ik was eigenlijk een beetje aan het karten, alleen dan in een grotere auto. Dat is net als in de Formule 1 op de limiet rijden, een beetje glijden, een beetje glibberen."

Meteen na de race werd hij door de idolate Brazilianen toegejuicht en in één adem genoemd met racelegende Ayrton Senna.

De tekening waarin zijn beeltenis is verwerkt samen met die van Senna, kan Max echter niet bekoren. "Niet echt knap, nee. Het ziet er niet uit." (FOX Sports/ANP)