James Armson, de man van drie treffers
James Armson, de man van drie treffers - © FOXSports.NL

Brackley Town herhaalt FA Cup-sensatie tegen Gillingham

16 november 2016
Brackley Town heeft het weer geflikt. Net als drie jaar geleden kegelden de amateurs Gillingham uit de FA Cup: 4-3 na verlenging.

Slechts tweemaal in zijn 126-jarige geschiedenis bereikte Brackley de tweede ronde in de FA Cup, tweemaal overwonnen The Saints Gillingham.

Net als in het seizoen 2013/2014 moest een replay beslissing brengen voor de club die uitkomt in de National League North, het zesde niveau in Engeland. Ditmaal duurde de confrontatie echter nog dertig minuten langer.

Brackley stond na 26 minuten met 2-0 voor op St. James' Park, het stadionnetje dat alleen zijn naam gemeen heeft met de schitterende voetbalarena van Newcastle United. James Armson verzorgde beide goals.

Jake Hessenthaler verkleinde het verschil nog voor rust naar 2-1, waarna Scott Wagstaff in de tweede helft gelijk maakte (2-2). In de noodzakelijke verlenging maakte Brackley Town vervolgens één doelpunt meer dan Gillingham. 

Een eigen goal van Stuart Nelson (3-2) en de derde van Armson (4-2) betekenden dat het doelpunt van Cody McDonald (4-3) niet genoeg was voor de bezoekers. (FOX Sports)