Nelson Cabrera (links)
Nelson Cabrera (links) - © ANP

Bolivia vecht puntenverlies aan bij FIFA

17 november 2016
De Boliviaanse voetbalbond (FBF) gaat de beslissing van de FIFA aanvechten om het land vier punten in mindering te geven in de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland.

De wereldvoetbalbond strafte begin deze maand de Bolivianen met twee reglementaire nederlagen van 3-0 tegen Chili en Peru omdat ploeg de niet-speelgerechtigde Nelson Cabrera had opgesteld.

Volgens de FIFA mag Cabrera alleen voor Paraguay spelen, omdat hij in het verleden al eens voor die nationale ploeg uitkwam. Hij deed echter mee bij Bolivia in de twee wedstrijden in september. Bolivia won met 2-0 van Peru en hield Chili op 0-0.

De Boliviaanse bond is vooral boos op de FIFA, omdat deze de straf vrijwel meteen oplegde zonder onderzoek te doen. "Peru en Chili profiteren nu van punten die ze niet op sportieve gronden hebben verdiend, terwijl andere deelnemende landen ook nadeel ondervinden. Dat vergroot alleen maar de oneerlijkheid van de beslissing", verklaart de FBF.

Vooral Chili profiteerde van de straf voor Bolivia. Het land passeerde dankzij de twee gratis verkregen punten Argentinië op de ranglijst. (FOX Sports/ANP)