Chris David is opnieuw lang uitgeschakeld met een kruisbandblessure. De speler van Go Ahead Eagles maakte vorige week woensdag na 374 dagen juist zijn rentree.

De 23-jarige middenvelder raakte dinsdag tijdens een oefenwedstrijd met de beloften wederom geblesseerd aan zijn voorste kruisband. Dat bleek uit een MRI-scan die woensdag was gemaakt bij de oud-speler van Fulham en FC Twente.

Het is niet de eerste keer dat de voormalig jeugdinternational geblesseerd raakt. Ook bij zijn vorige clubs was de Nederlander om de haverklap geblesseerd. 

Bij zijn tweede duel na een revalidatie van twaalf maanden was het dus weer raak. “Brute pech”, noemt Coen Geers, hoofd van de medische staf van Go Ahead Eagles de blessure op de clubwebsite.

Langzaam gebracht
“Hij heeft op het einde alle kracht- en stabiliteitstesten doorstaan en trainde al twaalf weken mee met de selectie, waarvan de laatste zes volledig. Hij is zeer voorzichtig gebracht. Het is wel zo dat een speler die een kruisband heeft afgescheurd, tien tot twintig procent extra kans loopt op een nieuwe kruisbandblessure. Dat dit nu gebeurd is, is verschrikkelijk.” (FOX Sports)