Anthony Modeste gaat zaterdag met 1. FC Köln op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De topscorer van de Bundesliga hoopt ook in de Rhein-Derby belangrijk te zijn.

Elf competitiegoals staan tot nu toe op het conto van de 28-jarige Fransman. Alleen Pierre-Emerick Aubameyang kan Modeste voorlopig bijhouden.

In de Rhein-Derby kan hij zijn productie opschroeven. “Een hele belangrijke wedstrijd waarin we onze trouwe supporters nog gelukkiger willen maken. Het zal zwaar worden, maar ik denk dat we minimaal met een punt naar huis gaan”, zegt hij in een interview op Bundesliga.de.

Modeste stelde zich voorafgaand aan het seizoen een doel qua treffers: 16. “Laat ik eerst dat aantal maar eens halen. Mocht het eerder komen dan verwacht, dan kan ik altijd nog een nieuw doel formuleren.”

Modeste is bezeten van zijn vak. De spits kijkt al zijn wedstrijden terug. “Ik kijk dan wat ik met en zonder bal heb gedaan. Wat ging goed en wat kan er beter. Het helpt mij om mezelf nog verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat die arbeid op den duur wordt beloond.” (FOX Sports)

Stand