Luke Kuechly
Luke Kuechly - © ANP

Ziekenboeg Panthers stroomt vol na zege op Saints

18 november 2016
Carolina Panthers zal met gemengde gevoelens terugkijken op het duel met New Orleans Saints.

De ploeg van quarterback Cam Newton boekte een nipte 23-20 zege op de bezoekers uit Louisiana, maar zag een kwartet spelers wegvallen met blessures.

Met name de kwetsuur van Luke Kuechly deed de Panthers pijn. De 25-jarige linebacker en voormalig Defensive Player of the Year verliet het veld in tranen met een hersenschudding.

Kuechly kreeg gezelschap in de ziekenboeg van Ryan Kalil (schouder), Mario Addison (voet) en Leonard Johnson (borstkas). Ook de Saints kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Running back Mark Ingram liep eveneens een hersenschudding op.

Geruststellende voorsprong
Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor de Panthers. De formatie uit North Carolina had na driekwart van de wedstrijd een geruststellende 23-3 voorsprong op zak. Jonathan Stewart en Ted Ginn tekenden voor touchdowns, terwijl kicker Graham Gano drie field goals toevoegde aan het totaal.

New Orleans gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam - mede door de blessures bij de thuisploeg - nog angstig dichtbij. Touchdowns van Brandon Coleman en Coby Fleener zorgden voor een spannende slotfase, maar verder liet de thuisploeg het niet komen.

Met de zege komen de Panthers op gelijke hoogte met de Saints in de NFC South. Beide ploegen hebben vier zeges en zes nederlagen achter de naam staan. Atlanta Falcons (6-4) gaat aan de leiding in de divisie. (FOX Sports)

Gerelateerd