De spelers van Noord-Ierland hebben een mooi gebaar gemaakt door de helft van hun EK-bonus aan een fonds tegen kinderkanker gegeven.

De spelers kregen per wedstrijd duizend pond (€1160) en omdat de ploeg de groepsfase overleefde, kwam daar nog een wedstrijd in de achtste finales bij. Daardoor kregen de spelers voor vier wedstrijden in totaal 46.000 pond (€53.460). 

De helft daarvan geven alle spelers weg en dat is een mooi gebaar, want er is een enorm verschil in inkomens bij de spelers.

League One
Zo zijn er grootverdieners als Steven Davis in de Premier League, maar zijn er ook spelers als Conor McLaughlin die in de middenmoot van de League One spelen.

Een woordvoerder van de Noord-Ierse voetbalbond bevestigt de gulle gunst tegenover The Sun.

"Het is een prachtig gebaar van de jongens. Sommigen kunnen zich dit niet zo makkelijk veroorloven als de gasten uit de Premier League, maar toch hebben ze er allemaal voor besloten om dit te doen." (FOX Sports) 

 

Siem de Jong in De Tafel van Kees

18 november 2016
Siem de Jong in De Tafel van Kees
Siem de Jong schuift aanstaande zondag (20 november) aan bij De Tafel van Kees. Ook Jack de Gier, Oussama Assaidi en Martin Haar zijn te gast....

Gerelateerd