Ferdi Kadioglu
Ferdi Kadioglu - © Pro Shots

Hyballa weet nog niet of hij met toptalent Kadioglu gaat starten

18 november 2016
Ferdi Kadioglu heeft in de vorige twee wedstrijden een goede indruk achtergelaten in de Eredivisie.

Het grote talent van N.E.C. is pas in oktober zeventien jaar geworden en wist tegen FC Utrecht voor de 1-1 te zorgen. Toch weet de Duitse trainer nog niet zeker of de jeugdinternational al klaar is voor een basisplaats.

"Ferdi heeft het goed gedaan de afgelopen wedstrijden, maar je moet kijken of hij het van begin af aan zou volhouden. Hij is een ‘10’, maar kan ook als een valse ‘9’ spelen en hij kan scoren", zei Hyballa op het wekelijkse persmoment.

Moe
"Maar de vraag is dan ook: heeft hij gescoord omdat hij inviel en andere spelers al een beetje moe waren, of had hij dat anders ook wel gedaan?"

Net als tegen Utrecht viel hij ook tegen FC Groningen na de rust in en wist hij voor de gelijkmaker te scoren. "Hij maakt echt goede stappen vooruit. Ik praat heel veel met hem, ook over het feit dat het na die goede weken voor hem een beetje anders is geworden. Verwachtingen worden hoger. Als hij in de volgende wedstrijd geen panna uitdeelt, dan is het bij wijze van spreken al minder. Daar moeten we voor waken." (FOX Sports)

Ajax en N.E.C spelen zondag 20 november om 14:30 tegen elkaar en het duel is te volgen op FOX Sports 1.