Het leek erop dat de Arnhemse supportersvereniging VIVO en de KNVB nog wel een tijdje overhoop zouden liggen, maar de Nederlandse voetbalbond heeft een poging gedaan om de strijdbijl te begraven.

De supportersvereniging VIVO (Vitesse Is Van Ons) heeft namelijk een verrassend pakketje gekregen van de bond. De fans hadden een spandoek met daarop de tekst 'Met een verdraaide klok en kaarten zo rood, verdient Makkelie zijn brood' geplaatst tijdens de competitiewedstrijd Vitesse tegen Heracles Almelo op 6 november.

Bekerwedstrijd
Daarmee doelde de supporters op de bekerwedstrijd Heracles - Vitesse van het seizoen ervoor. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf toen drie rode kaarten aan Vitesse en liet in de extra tijd relatief lang doorspelen, waardoor Heracles terugkwam en in de verlenging met 4-1 won.

Makkelie kon het spandoek niet waarderen en liet het verwijderen, terwijl Vitesse het wel had goedgekeurd. "Bij het betreden van het veld maakte hij er meteen een foto van en eiste hij dat het doek weggehaald zou worden. Anders zou hij de wedstrijd niet fluiten", aldus de supportersvereniging VIVO1892.

Leuk pakketje
De supportersvereniging stuurde Makkelie daarom een pakketje met daarin een spandoek, een brief en wat chocolademunten. Op de brief stond de tekst. 'Het doek zelf doet meer dan een foto. Daarom doen wij Makkelie zijn spandoek cadeau.' 

Als reactie heeft de KNVB nu een pakket met 500 snoephorloges, drie rode kaarten, een scheidsrechterstenue en een Sinterklaasgedicht gestuurd naar de supporters en daarmee lijkt de kou uit de lucht gehaald. (FOX Sports)

Foto via Omroep Gelderland | FOXSports.NL