MVV is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De ploeg uit Maastricht won vrijdag in een Limburgs onderonsje met 2-3 bij Fortuna Sittard.

Hierdoor passeerde MVV provinciegenoot VVV-Venlo. De geel-zwarte formatie van Maurice Steijn moest op bezoek bij NAC Breda genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

Bij MVV was Thomas Verheydt de man of the match. De fysiek sterke spits maakte twee van de drie doelpunten voor zijn team. Aan beide treffers zat een verhaal.

De eerste goal maakte Verheydt vanaf de stip. Een penalty die de aanvaller aanvankelijk miste. Omdat Fortuna-keeper Leon ter Wielen te vroeg uitkwam, moest de strafschop nogmaals worden genomen. En die benutte Verheydt wel.

Acrobaat Verheydt
Zijn tweede, na rust, was vele malen fraaier. Met een acrobatische voetbeweging tilde hij de score naar 2-2. Pieter Nys, die eerder in de wedstrijd een dot van een kans miste, bepaalde op aangeven van Verheydt na 54 minuten de eindstand op 2-3. Roald van Hout en Jorrit Smeets scoorden namens Fortuna.

Ronduit bizar was het scoreverloop bij Telstar - Almere City. De bezoekers kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, maar 25 minuten na rust stond Telstar met 3-2 voor. Almere gaf nogmaals gas en dat leidde tot een waanzinnig slotakkoord. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een onwaarschijnlijke 3-6 op de borden. (FOX Sports)

Overige uitslagen
FC Dordrecht – Helmond Sport  1-4
FC Volendam – RKC Waalwijk 1-1
FC Emmen – SC Cambuur 0-1
FC Den Bosch – FC Eindhoven 0-2
Achilles’29 – FC Oss 1-2