Matt Calvert matchwinner bij Blue Jackets na 36 hechtingen
Matt Calvert matchwinner bij Blue Jackets na 36 hechtingen - © ANP

Matt Calvert matchwinner bij Blue Jackets ondanks 36 hechtingen

19 november 2016
Aanvaller Matt Calvert van Columbus Blue Jackets zal de 4-2 zege op lijstaanvoerder New York Rangers niet snel vergeten.

Sterker nog, elke keer als de winger in de spiegel kijkt, zullen de gedachten teruggaan naar de Nationwide Arena in Ohio. 

Calvert verliet vrijdagnacht het ijs in de tweede periode, nadat hij een slap shot van Nick Holden in het gezicht had gekregen.

De 26-jarige Canadees keerde met 36(!) hechtingen in zijn voorhoofd terug aan het begin van het derde bedrijf en tekende prompt voor de beslissende 3-2.

"Op zo’n moment krijgen de emoties de overhand", keek Calvert terug bij NHL.com. "Je schaatst op adrenaline. Ik haalde de trekker over en het was daarna fantastisch om de puck tegen het net te zien gaan."

Comeback
Voor het heroïsche optreden van Calvert leken de Blue Jackets rijp voor de slacht na een fraaie comeback van de bezoekers.De formatie uit New York had net een 2-0 achterstand weggepoetst dankzij treffers van Michael Grabner en Mika Zibanejad.

Drie minuten na de gelijkmaker bezorgde Calvert de thuisploeg opnieuw de leiding. Boone Jenner mocht vervolgens in de allerlaatste seconde de 4-2 in een leeg doel schuiven, nadat Rangers-keeper Henrik Lundqvist was gewisseld voor een extra aanvaller.

Ondanks de nederlaag staan de Rangers nog altijd bovenaan in de Metropolitan Division met twee punten voorsprong op Washington Capitals en Pittsburgh Penguins.

Nummer vijf Columbus volgt op zes punten van de koploper. (FOX Sports)