Onder de vleugels van Pierre-Emerick Aubameyang. De 'Batman' van Borussia Dortmund is vastbesloten Ousmane Dembélé te helpen een geweldenaar te worden.

De 19-jarige Dembélé streek deze zomer in Dortmund neer en maakt sindsdien indruk met zinnenprikkelende dribbels en andere technische hoogstandjes. Zijn afronding kan echter beter, vindt Aubameyang.

"Ik blijf hem aan zijn hoofd zeuren over zijn werk voor het doel", aldus Aubameyang, net als Dembélé afkomstig uit het noord-westen van Frankrijk, in gesprek met L'Équipe.

Ongelofelijk
"Hij is ongelofelijk. Als hij erin slaagt al zijn acties voor het doel af te ronden, wordt hij een geweldige speler", weet de pijlsnelle spits, die het zaterdag om 18.30 uur met BVB opneemt tegen Bayern München.

Aubameyang vindt dat Dembélé, die in tegenstelling tot de Gabonees international voor de Franse ploeg koos, een uitstekende beslissing heeft genomen, door voor Dortmund te kiezen.

Continuïteit
"Na een goed seizoen in Ligue 1, is het de beste keuze hierheen te komen omdat je continuïteit nodig hebt. Naar een grote club gaan is leuk en alles, maar je moet wedstrijden spelen."

"Ik zei hem dat de trainer (Thomas Tuchel, red.) op de jonkies rekende en dat hij minuten zou krijgen als hij hard zou werken."

Basisspeler
Geen loze belofte, zo blijkt. Dembélé begon zeven van de tien competitiewedstrijden in de basis, terwijl hij de andere drie duels inviel. De drievoudig Frans international scoorde daarin twee keer en gaf vier assists. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand