Gabriel Badilla (rechts) tijdens het WK in 2006
Gabriel Badilla (rechts) tijdens het WK in 2006 - © ANP

‘Gladiator’ van Costa Rica (32) overleden tijdens hardlopen

21 november 2016
De voormalige Costa Ricaanse international Gabriel Badilla is zondagnacht overleden tijdens een hardloopwedstrijd, meldde The Costa Rica Star.

De 32-jarige Badilla, die 25 keer het nationale shirt van Costa Rica droeg en meedeed op het WK van 2006 in Duitsland, stortte neer vlak voor de finish van de Lindora Run over 10 kilometer in Santa Ana. De doodsoorzaak is vermoedelijk een hartaanval.

Gladiator
Badilla onderging in 2013 een hartoperatie; een goedaardige tumor werd verwijderd en de verdediger met de bijnaam de gladiator keerde weer terug op het voetbalveld. Hij nam afgelopen juni afscheid.

Badilla speelde het grootste deel van zijn carrière voor Deportivo Saprissa uit San Juan, met wie hij onder meer twee keer landskampioen werd en een CONCACAF Champions League won. In 2005 werd Saprissa derde op het WK voor clubs achter São Paulo en Liverpool.

Hij speelde eveneens een blauwe maandag in de Verenigde Staten. Tijdens het seizoen 2008/2009 kwam hij zes duels uit voor New England Revolution.

Bryan Ruiz
Voormalig FC Twente en PSV-aanvaller Bryan Ruiz sprak op Twitter zijn verdriet uit na het overlijden van zijn landgenoot.

"Geraakt door het vertrek van Gabriel. We waren tijdgenoten, concurrenten en collega's. Berusting en kracht voor zijn familie", aldus Ruiz. (FOX Sports/ANP)