Kalkoen op het spit bij Dallas Cowboys
Kalkoen op het spit bij Dallas Cowboys - © FOXSports.NL

Amerika dankbaar voor Thanksgiving-schema NFL

24 november 2016
Thanksgiving Day. De nationale feestdag waarop in heel Amerika kalkoen op het menu staat en men vooral 'dankbaar' is.

Vandaag mag vooral de samensteller van het speelschema in de NFL op de blote knieën bedankt worden voor de drie fantastische affiches.

Traditioneel spelen Detroit Lions en Dallas Cowboys een thuiswedstrijd op de vierde donderdag in november.

Detroit Lions – Minnesota Vikings
De Lions bijten het spits af tegen Minnesota Vikings in een strijd om de koppositie in de NFC North. Na een goede start (5-0) zijn de Vikings teruggevallen naar 6-4, hetzelfde aantal overwinningen en nederlagen als de Lions.

De mannen uit Detroit kunnen met een overwinning een belangrijke stap zetten naar winst in de divisie. Dat zou voor het eerst sinds 1993 zijn.

Dallas Cowboys – Washington Redskins
De Cowboys hebben sinds hun verliespartij in de openingsweek negen wedstrijden op rij gewonnen. America’s Team, met revelatie Dak Prescott als quarterback, ontvangen eeuwige rivaal Washington Redskins.

De ploeg uit Washington DC staat derde in de NFC East, maar is alles behalve kansloos voor een plek in de play-offs. Een uitzege op Thanksgiving Day – wat bij indianen niet populair is – zou het startschot kunnen zijn voor een serieuze eindsprint.

Indianapolis Colts – Pittsburgh Steelers
De late wedstrijd is er een tussen twee van de meest succesvolle teams in de recente historie van de NFL: Pittsburgh Steelers gaat op bezoek bij Indianapolis Colts.

Beide teams hebben momenteel vijf overwinningen en vijf nederlagen achter de naam, maar hebben nog alle kans op deelname aan de play-offs.

Daar kunnen ze vooral hun concurrenten in hun divisies voor bedanken. Houston Texans en Baltimore Ravens laten namelijk steek na steek vallen. (FOX Sports)

Detroit Lions – Minnesota Vikings is donderdag vanaf 18.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.

Dallas Cowboys – Washington is donderdag vanaf 22.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.

Indianapolis Colts – Pittsburgh Steelers is vrijdagochtend vanaf 02.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.