Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann - © Pro Shots

VS zet Jürgen Klinsmann op straat

21 november 2016
Jürgen Klinsmann is niet langer bondscoach van de Verenigde Staten. De Duitser is op straat gezet na de twee beschamende nederlagen tegen Mexico (2-1) en Costa Rica (4-0) in de WK-kwalificatie.

Klinsmann stond sinds 2011 aan het roer bij de Amerikanen. Hij was met zijn ploeg onder meer actief op het WK van 2014 in Brazilië, waar Team USA tot de achtste finales reikte, maar met 2-1 door België naar huis werd gestuurd.

Onderaan
In de kwalificatiepoule voor het WK 2018 staat de ploeg nu stijf onderaan met nul punten uit twee wedstrijden. Klinsmann lag al snel onder vuur en is op basis van de mindere uitslagen van afgelopen tijd ontslagen.

Het merendeel van de wedstrijden met Klinsi als bondscoach wisten de Amerikanen te winnen. Tegenover 55 zeges stonden slechts 16 nederlagen. 27 keer werd er gelijkgespeeld.

Record
Ook wist de 52-jarige Duitser zijn team in 2013 naar twaalf overwinningen op rij te loodsen, wat een record is in de geschiedenis van het land.

In een interview met The New York Times gaf de oud-voetballer van onder meer Bayern München, Internazionale en Tottenham Hotspur recent aan, dat critici die beweerden dat hij moest worden ontslagen na de afgelopen twee nederlagen, 'geen verstand van voetbal hebben.'

"Je moet bij de feiten blijven. Voetbal is emotie en veel mensen trekken conclusies zonder enige kennis van zaken te hebben."

Volgens ESPN is Bruce Arena in beeld om Klinsmann op te volgen. Arena stond tussen 1998 en 2006 al aan het roer bij de VS. (FOX Sports)