Khalil Mack (52) tackelt Houston Texans-quarterback Brock Osweiler (17)
Khalil Mack (52) tackelt Houston Texans-quarterback Brock Osweiler (17) - © ANP

Raiders en groen licht worden Texans te veel

22 november 2016
Oakland Raiders heeft op een historische avond de wedstrijd tegen Houston Texans gewonnen: 27-20.

Historisch, omdat het de allereerste maandagavondwedstrijd was in Mexico in de toch al rijke geschiedenis van de NFL.

In het Aztekenstadion in Mexico Stad, voor meer dan 76.000 uitzinnige fans, namen de Raiders pas afstand van de Texans in het vierde kwart. Twee touchdowns, eentje van Jamize Olawale en eentje van Amari Cooper, beslisten de ontmoeting.

Laserpen
Quarterback Derek Carr van Oakland, wie anders, was verantwoordelijk voor in totaal drie touchdowns, maar na afloop ging het niet alleen over hem. Brock Osweiler, quarterback van de Texans, klaagde toen over een laserpen die hem tijdens het duel in het gezicht scheen.

Elke keer als Houston in de aanval was, verscheen er plots een groen licht op het veld en in de gezichten van de spelers. "Ik werd soms in mijn oog geraakt", zei Osweiler tegen ESPN.com. "Het was echt te merken." Hij wilde niet de laser de schuld van de nipte nederlaag geven, maar 'het was natuurlijk wel van invloed op hoe je speelt'.

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt", sloot Osweiler af. "Erg teleurstellend, maar dat is niet de reden waarom we hebben verloren. Het was een kleine factor, maar wel irritant." (FOX Sports)