Jaromir Jagr (links) in actie tegen New York Rangers.
Jaromir Jagr (links) in actie tegen New York Rangers. - © ANP

Florida Panthers ziet de zon weer schijnen

22 november 2016
Met knikkende knieën begonnen de Florida Panthers aan hun roadtrip die langs Montreal, Toronto, Ottawa en New York leidde. Na drie zeges in vier wedstrijden schijnt plots weer de zon.

De overwinning van zondag in Madison Square Garden bleek er één om in te lijsten. Aleksander Barkov en Vincent Trocheck zorgden voor een 3-2 zege na een shootout tegen de angstgegner uit New York. Immers, ruim drie jaar kon er door de Panthers niet worden gefeest op bezoek bij de Rangers.

Eerder werden Montreal en Ottawa aan de zegekar gebonden, waardoor alles er ineens rooskleuriger uitziet voor de ijshockeyers, getraind door de Canadees Gerard Gallant.

Want voorafgaand aan de roadtrip gingen acht van de dertien ontmoetingen verloren. Opmerkelijk, aangezien de Panthers vorig seizoen de Atlantic Division nog als nummer één afsloten.

Boost
“De recente resultaten hebben ons een enorme boost gegeven”, zo gaf Gallant aan in lokale media. “Nu hopen we in eigen huis die lijn door te trekken, te beginnen tegen Philadelphia.”

De Flyers staan dinsdag op het menu, terwijl zaterdag de Columbus Blue Jackets op bezoek komen.

Voor Florida, met de inmiddels 44-jarige routinier Jaromir Jagr in de gelederen, kan Thanksgiving dan wel eens heel smakelijk uitpakken. (FOX Sports)

Florida Panthers – Philadelphia Flyers zie je komende nacht vanaf 01.30 uur LIVE op FOX Sports 2.