Bruce Arena tijdens de presentatie van Nigel de Jong bij LA Galaxy
Bruce Arena tijdens de presentatie van Nigel de Jong bij LA Galaxy - © ANP

Bruce Arena nieuwe bondscoach Verenigde Staten

22 november 2016
Bruce Arena is aangesteld als de nieuwe bondscoach van de Amerikaanse voetbalploeg.

De 65-jarige Amerikaan is de opvolger van Jürgen Klinsmann die maandag werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Arena coachte de ploeg al van 1998 tot 2006. Op het WK van 2002 werd onder zijn leiding de kwartfinales bereikt. Hij krijgt de taak om de formatie naar het WK van 2018 in Rusland te leiden.

Arena was de laatste acht jaar actief als coach van LA Galaxy, waarmee hij in 2011, 2012 en 2014 het landskampioenschap veroverde.

Volgens voorzitter Sunil Gulati van de Amerikaanse bond was Bruce de topkandidaat voor de functie. Hij noemt het zelf een eer om weer bij de nationale ploeg aan de slag te kunnen gaan. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we vanaf de juiste stappen gaan zetten om weg naar het WK van 2018", aldus Arena.

Kwalificatiereeks
Onder Klinsmann begonnen de Amerikanen slecht aan de kwalificatiereeks. De equipe staat in hun groep zesde en laatste, na nederlagen tegen Mexico en Costa Rica. Alleen de beste drie teams plaatsen zich rechtstreeks voor het WK.

Klinsmann stond sinds 2011 aan het roer bij de Amerikanen. Hij was met zijn ploeg onder meer actief op het WK van 2014 in Brazilië, waar Team USA tot de achtste finales reikte, maar met 2-1 door België naar huis werd gestuurd. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd