Na de historische zege op Legia Warschau (8-4!) had Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel mooie woorden over voor Marco Reus en medelijden met zijn keeper Roman Weidenfeller.

"Het spijt me voor hem", reageerde de coach na de Champions League-wedstrijd die de boeken in ging als meest doelpuntrijke ooit. "Iedereen kan zich voorstellen hoe Roman zich voelt na vier tegendoelpunten…"

Weidenfeller krijgt eindelijk weer eens een kans onder de lat bij de Duitse topclub wegens een gebroken middenhandsbeentje voor eerste keus Roman Bürki.

Reus
Het duel was ook speciaal voor Reus, die 185 dagen lang afwezig was vanwege blessureleed. De aanvaller maakte tegen Legia zijn rentree en was meteen drie keer trefzeker.

"Fantastisch dat het zo uitpakte", aldus Tuchel. "Dit had ik niet verwacht van hem, heel bijzonder. Zonder minuten in een oefenwedstrijd zo beginnen aan een Champions League-duel... Buitengewoon. Hieruit blijkt wel hoezeer we Marco gemist hebben."

Analyse?
"Het spelverloop heeft me aardig verrast", drukte Tuchel zich nog eufemistisch uit over het krankzinnige duel in het Signal Iduna Park. "We waren erg dominant, maar in de Champions League kun je geen tegenstander onderschatten. Ik had namelijk nooit gedacht dat we vier goals tegen zouden krijgen."

"Eigenlijk slaat een tactische analyse nergens op", sloot de Dortmund-coach af. "Deze wedstrijd is lastig te beoordelen. We zullen de fouten die we gemaakt hebben goed bespreken." En Weidenfeller? "Die bereiden we goed voor op komend weekend, zodat hij met een goed gevoel aan de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt kan beginnen. Hij kon niets aan die tegengoals doen." (FOX Sports)