Didier Drogba neemt afscheid
Didier Drogba neemt afscheid - © Pro Shots

Ook Didier Drogba vertrekt uit MLS

23 november 2016
Didier Drogba keert niet meer terug bij Montreal Impact. De 38-jarige spits nam dinsdagavond alvast afscheid van de thuisfans.

In de Major League Soccer (MLS) won Montreal toen de eerste wedstrijd in de finale van de Eastern Conference van Toronto FC: 3-2. Daarna kondigde de Ivoriaanse spits zijn vertrek aan.

"Iedereen weet dat dit mijn laatste wedstrijd hier was, dus laten we ons focussen op de finale (van de MLS Cup, red)", vertelde Drogba. "Mijn contract loopt aan het eind van het seizoen af en ik keer niet terug."

"Ik wil iedereen bedanken die in mij heeft geloofd, het was een gedurfde gok. Mijn tijd hier was geweldig. We hebben samen mooie en emotionele momenten meegemaakt. Het is jammer dat er een einde aan moet komen."

Drogba arriveerde januari 2015 in Montréal. Hij maakte 22 goals in 38 duels, maar verloor dit seizoen zijn basisplaats. Het is nog niet duidelijk of de 104-voudig international ergens anders gaat spelen of helemaal stopt.

Drogba is de derde grote naam die de MLS gaat verlaten. Frank Lampard vertrekt bij New York City en Steven Gerrard heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld bij Los Angeles Galaxy.

 

De wedstrijd tussen Montreal en Toronto liep wel vertraging op vanwege te kleine strafschopgebieden. Het duel werd ruim dertig minuten uitgesteld nadat was ontdekt dat alle lijnen zo'n 1,80 meter te dicht bij de goals getrokken waren. De lijnen moesten daarom worden overgeschilderd.

Gerelateerd